TalkooTori -mobiilipalvelu on uudenlainen tapa päästä kiinni työsarkaan

TalkooTori-mobiilipalvelu mahdollistaa uudenlaisen tavan työllistyä vapaaehtoistöihin ja tuo uuden vaihtoehdon työllistämis- ja hyvinvointipalveluiden järjestämiseen. Palvelu täydentää kuntien ja järjestöjen palveluita helpottamalla satunnaisen vapaaehtoistyön tekemistä ja naapuriavun saamista.

Alt: Vapaaehtoistyöntekijät auttavat puutarhatöissä

TalkooTorin on kehittänyt Tampereen kaupunki yhdessä CoReorient Oy:n kanssa. Kehitystyössä on hyödynnetty palvelun käyttäjien ja järjestöjen kokemuksia. TalkooTori mahdollistaa sen, että kotitaloudet ja työkokemusta tarvitsevat voivat olla yhteydessä suoraan, mutta kuitenkin kunnan ja järjestöjen ohjauksessa.

TalkooTori täydentää hallituksen työttömyysturvan aktiivimallia

Tampereella on jo viime syksystä lähtien valmisteltu kokeilua, joka tukisi hallituksen suunnittelemaa työttömyysturvan aktiivimallia esimerkiksi tuomalla kokonaan uusia paikkoja aktivoivan työn tekoon. TalkooTori -palvelussa osallistujat voivat edistää työllistymistään tekemällä vapaaehtoistyötä kotitalouksissa, kunnan ja järjestöjen ohjauksessa.

Palvelun kehitystyön yhteydessä selvisi, että työnhakijoilla ja kotitalouksilla on tarvetta ja kiinnostusta joukkoistettua työtä kohtaan, mikäli käytössä on luotettava, helppokäyttöinen sekä työntekijän aikataulut huomioiva välityspalvelu. Työnhakijoiden päämääränä on kuitenkin työllistyä palkkatöihin, mutta työnhakuvaiheessa myös vapaaehtoistyö kiinnostaa, kun siitä saa työtodistuksen. Viranomaiset näkevät tämän tyyppisen keikkatyön hyvänä keinona parantaa työnhakijoiden työllistettävyyttä, kun se toteutetaan vero-, työ- ja muun lainsäädännön mukaisesti.

Yksityishenkiöt, kaupungit ja järjestöt kutsutaan mukaan TalkooToriin

TalkooTori -kokeilu alkaa kesän jälkeen Tampereella ja siihen voivat ilmoittautua nyt sekä yksittäiset henkilöt että yhteisöt. Tampere ja CoReorient Oy kutsuvat nyt myös muut kaupungit ja järjestöt mukaan jatkamaan ratkaisun käyttöönottoa ja jatkokehittämistä.

Ilmoittautua voi sähköpostilla sam.serenius ( at )coreorient.com